Haren knippen kun je leren

Waar en wanneer jij wilt!Faq

Heb je een vraag over deze basis knipcursus? Wellicht kun je jouw vraag inclusief antwoord op deze pagina vinden.


Is deze knipcursus voor iedereen geschikt? → Ja, iedereen zou deze cursus kunnen volgen. Deze cursus is niet geschikt voor kinderen.

Kan ik na het doen van deze knipcursus alle soorten kapsels knippen? → Om alle soorten kapsels te kunnen knippen heb je meer opleiding en ervaring nodig zoals een allround kappersopleiding en werken in een kapsalon.

Wat kan ik met deze cursus doen? → Met deze basis knipcursus leer je de basis kniptechnieken vanuit het kappersvak. Door oefening kun je deze kniptechnieken op een oefenhoofd en eventueel op een model toepassen. Denk hierbij aan gezinsleden, huisgenoten enz.

Krijg ik een diploma van deze cursus? → Nee, dit is geen erkende leeropleiding.

Hoeveel jaar ervaring heb jij? → In 2002 heb ik mijn allround kappersdiploma behaald. Dus reken maar uit ;-). 

Waarom zou ik voor deze knipcursus kiezen? → Je kiest voor deze knipcursus omdat je graag de basis kniptechnieken vanuit het kappersvak wilt leren, omdat je graag in je vrije tijd kennis wilt maken met het kappersvak. Hiermee is het eventueel ook mogelijk om je gezinsleden/huisgenoten te voorzien van een basis knipcoupe.

Hoelang duurt deze knipcursus? → De duur van deze knipcursus hangt af van hoeveel tijd jij hier zelf aan besteed. Na activering van je account heb je een jaar lang onbeperkt toegang tot deze cursus.

Werken alle kappers met deze kniptechnieken? → Er zijn een paar verschillende basis technieken, maar zoals het gezegde luidt zijn er meerdere wegen naar Rome. Dat geldt ook voor de kniptechnieken vanuit het kappersvak. Een professionele allround kapper beschikt over alle vaktechnieken en ontwikkelt door ervaring een eigen stijl. 

Waarom zou ik voor deze knipcursus kiezen? Er staan toch ook video's op YouTube? → Dat klopt! Voor snelle kniptutorials kun je op YouTube terecht. In dat soort video's wordt meestal maar de helft of vaak nog minder duidelijk uitgelegd. De instructievideo's die in deze cursus worden aangeboden zijn uitgebreide stap voor stap video's. Op die manier is het ook makkelijker te volgen én krijg je ook meer tips en tricks.

Waarom moet ik hiervoor betalen? → Er bestaan geen gratis cursussen die compleet zijn. In het maken van deze online cursus zitten vele uren werk zoals het filmen, editen, website maken enz. Maar denk ook aan alle materialen die gebruikt worden om deze cursus tot stand te laten komen.

Zijn alle materialen en tools inbegrepen bij deze cursus? → Nee. Je moet zelf voor alle benodigdheden zorgen. Onder het kopje benodigdheden staan suggesties van wat je nodig hebt. Je bent zelf vrij om te kiezen welke materialen je gebruikt en welk budget je hiervoor wilt besteden.

Kan ik ook alleen 1 gedeelte van de cursus aanschaffen zoals bijvoorbeeld alleen het dames knippen gedeelte of alleen het heren knippen gedeelte? → Nee. Deze cursus wordt alleen in zijn geheel aangeboden.


 

IK WIL LEREN HAREN KNIPPEN!ABOUT:

De basis knipcursus is onderdeel van My Hair School. De founder van myhairschool.nl én het gezicht achter deze knipcursus en alle andere cursussen is Tessa Grootscholten, een allround tophairstylist met jarenlange ervaring in het kappersvak.

Tessa is o.a. bekend van:

  • +2.500.000 YouTube Views op haar kanaal Dazzling Beauty by Tessa
  • +25k Haircuts
  • +500 Hairtips
  • +35k Happy Hair Community
  • Ook de media weet haar iedere keer weer te vinden!

      

Nederlands Dagblad

NPOradio 5

Margriet

→ Omroep West