Haren knippen kun je leren

Waar en wanneer jij wilt!Zelf je haar knippen | Hoe doe je dat?

Zelf je haar je eigen haar knippen, hoe ga je dat doen?

  • Pak je de schaar en knip je hier en daar een pluk af in de hoop dat je een fantastisch eindresultaat creëert?
  • Of ga je je eerst in het haren knippen verdiepen, hoe dat werkt en welke tools en kniptechnieken je daar het beste voor kunt gebruiken?

Om op een gewenst eindresultaat te komen is het noodzakelijk dat je voor optie 2 gaat.
Haren knippen doe je namelijk niet zomaar even. Een kapper gaat hier eerst 2 a 3 jaar naar een kappersopleiding, doet vervolgens ervaring op in een kapsalon en blijft zichzelf trainen en bijscholen door middel van cursussen, workshops en trainingen.

Maar of je nu wel of niet de ambitie hebt in een kappers carrière, iedereen die van plan is om haren te gaan knippen (en of dat nu bij jezelf is of bij iemand anders) zal moeten beginnen bij het begin. En dat is de basis.

Een kapsel wordt altijd geknipt vanuit de basis. Hier zijn diverse technieken voor en kun je op vele manieren weer met elkaar combineren. Als je als leek zelf je haar wilt gaan knippen zijn er een aantal dingen heel erg belangrijk om te weten voordat je begint.


Zelf je haar knippen | Deze 8 tips zijn belangrijk!

8 tips als je zelf je haar wilt knippen

  1. Zorg voor de juiste (professionele) tools. Met een keukenschaar kun je GEEN haren knippen. Met de meest low budget schaar lukt het ook niet (check deze review).
  2. Start eerst eens met alleen een uiterst puntje afknippen zodat je haar weer opgefrist is en verlost is van de droge puntjes.
  3. Inknippen is altijd een goed idee!
  4. Zomaar een pluk pakken en afknippen of het haar vanuit een staart afknippen? Tja, die kniptutorials zien er altijd heel gemakkelijk en ideaal uit. Geen goed idee! Haren moeten mooi op elkaar aansluiten en dat bereik je niet op deze manier.
  5. Ga NIET voor een compleet ander kapsel als je voor het eerst je haar zelf gaat knippen.
  6. Vraag iemand anders eventueel even om de achterkant te knippen. Dit is vooral bij lang haar heel lastig om zelf te doen.
  7. Houd rekening met de valling van je haar. Heb je weerborstels? Krult je haar? Allemaal aspecten waar je rekening mee moet houden tijdens het knippen van je kapsel.
  8. Weet wat je aan het doen bent! Een kapper doet ook niet zomaar iets. Achter iedere knip in het haar zit een theorie en achterliggende gedachte met als eindresultaat een perfect geknipte coupe die geweldig valt.


Het is dus belangrijk dat je goed weet wat je aan het doen bent en welk resultaat je wilt bereiken. Ben je op zoek naar uitgebreide tips en tricks zoals stap voor stap kniptutorials?

Wellicht is deze basis knipcursus iets voor jou!

In deze basis knipcursus leer je de basis van haren knippen. Met uitgebreide instructievideo's zijn alle stap voor stap kniptechnieken heel gemakkelijk te volgen en kun je hiermee zelf aan de slag gaan.

In deze cursus vind je de basis kniptechnieken voor zowel dames als heren kapsels. Super handig als je eventueel ook je huisgenoot, partner en/of kinderen wilt knippen.

Heb je hier interesse in, dan kun je je hier aanmelden!


Deze blogposts vind je vast ook interessant om te lezen: